Select Page

Taun ve Vebanın ve Bütün Hastalıkların Def’i için Okunacak Bir Hizb

حِزْبٌ لِدَفْعِ الطَّاعُونِ وَالْوَبَاءِ وَكُلِّ عِلَلٍ1

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ

لِي خَمْسَةٌ أُطْفِي بِهَا حَرَّ الْوَبَاءِ الْحَاطِمَة،

الْمُصْطَفَى وَالْمُرْتَضَى وَابْنَاهُمَا وَالْفَاطِمَة.

حَيٌّ، صَمَدٌ، بَاقِي وَلَهُ كَنَفٌ وَاقِي ❁ يَا خَفِيَّ الْأَلْطَافِ، نَجِّنَا مِمَّا نَخَافُ، يَا مَنْ لَطِيفُ لَمْ يَزَلْ، اُلْطُفْ بِنَا فِيمَا نَزَلَ ❁ أَنْتَ الْقَوِيُّ، نَجِّنَا عَنْ قَهْرِكَ يَوْمَ الْخَلَلِ ❁ اَللّٰهُمَّ يَا وَلِيَّ الْوَلَاءِ، وَيَا كَاشِفَ الضُّرِّ وَالْبَلَاءِ ❁ اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الطَّعْنِ وَالطَّاعُونِ، وَهُجُومِ الْوَبَاءِ، وَمَوْتِ الْفُجَاءِ وَسُوءِ الْقَضَاءِ، وَمَضَرَّةِ الْحُمَّاءِ. وَاَعُوذُ بِكَ مِنْ دَرَكِ الشَّقَاءِ وَشَمَاتَةِ الْاَعْدَاءِ، وَمِنْ شَرِّ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ ❁ بِسْمِ اللّٰهِ ذِي الشَّاْنِ الْعَظِيمِ، الْبُرْهَانِ الشَّدِيدِ، السُّلْطَانِ ﴿كُلَّ يَوْمٍ هُوَ فِي شَاْنٍ﴾.

اَللّٰهُمَّ يَا سَلَامُ (ثلاثًا)، سَلِّمْ سَلَامًا سَلَامًا، يَمْلِيخا مَكْثَلِينَا مَثْلِينَا مَرْنُوشْ دَبَرْنُوشْ شَاذَنُوشْ كَفَشْطَطِيُوشْ قِطْميْر ﴿وَالصَّافَّاتِ صَفًّا﴾

وَكُنْ يَدَهُ مَا شَاءَ اللّٰهُ، وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ اِلَّا بِاللّٰهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ، بِحُرْمَةِ جَمِيعِ الْقُرْآنِ الْعَظِيمِ وَبِحُرْمَةِ جَمِيعِ الْأَنْبِيَاءِ وَالأَوْلِيَاءِ وَالْمُرْسَلِينَ وَبِحُرْمَةِ حَضْرَتِ مُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى، صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَبِحُرْمَةِ حَضْرَتِ جِهَارِ يارِ كُزِيْن، رِضْوَانُ اللّٰهِ تَعَالَى عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ ❁

﴿الٓمٓۚ﴾ ﴿الٓرٰ۠ ﴾ ﴿الٓمٓصٓۜ ﴾ ﴿كٓهٰيٰعٓصٓۜ ﴾ ﴿يٰسٓۜ ❁ وَالْقُرْاٰنِ الْحَك۪يمِۙ ﴾ ﴿حٰمٓ ❁ عٓسٓقٓ۠ ﴾ ﴿نٓ وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَۙ﴾

يَا مَالِكَ الْمُلْكِ، يَا مُنْجِيَ الْمَخْلُوقِ مِنَ الْمَهَالِكِ ❁ أَنْتَ الْبَاقِي وَكُلُّ شَيْءٍ هَالِكٌ. اَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللّٰهِ التَّامَّاتِ كُلِّهَا مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ وَذَرَاَ وَبَرَاَ، مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللّٰهِ.2

Taun ve Vebanın ve Bütün Hastalıkların Def’i için Okunacak Bir Hizb3

Rahman ve Rahîm Allah’ın adıyla.

Bende beş güzel isim vardır ki, onlarla vebâ ateşinin yangınını söndürürüm: Mustafa (aleyhissalâtü vesselam), Murtazâ (Hazreti Ali radıyallahü anh), onun iki oğlu (Hasan ve Hüseyin radıyallahü anhüma) ve Fâtıma (radıyallahü anhâ).

Hayy, Samed ve Bâkî’dir O Yüceler Yücesi Allah ve O’nun koruyup gözeten bir himayesi vardır. Ey gizli lütufları olan Rabbimiz, korktuklarımızdan bizi kurtar. Ey ihsan sahibi ezelî, inen bela ve musibetler konusunda bize lütfunla muamelede bulun. Sen sonsuz kuvvet sahibi Kaviyy’sin, kıyamet gününde kahrından bizi muhafaza buyur. Ey mü’min kullarını yardımlarıyla sevindiren Yüce Dost ve ey zararları, belaları kaldırıp uzaklaştıran! Cinlerin vereceği zararlardan, taundan, salgın hastalıkların hücumundan, ansızın gelen ölümden, hakkımda vereceğin hükmün acı olanından, sıtma benzeri viral hastalıklardan Sana sığınırım. Her türlü bela ve rezalete giriftar olup şekavet yaşamaktan, davranışlarımda falso ve fiyaskolar içine düşerek hasımlarımı sevindirmekten, düşman şamatasından ve kovulmuş şeytanın şerrinden de yine Sana sığınıyorum.

Şanı yüce, delil ve bürhanı azametli, saltanat ve hakimiyeti pek güçlü, “Her an yeni tecellilerle bir icraat-ı Sübhaniyede olan” Yüce Allah’ın adıyla. [Ey herkes için selamet kaynağı olan Allahım! (3 defa)] Bizi de selamette eyle. Selamet Allahım! Selamet Allahım! Yemliha, Mekselina, Meslina, Mernuş, Debernuş, Sazenuş ve Kefetatayyuş. “Yemin olsun o saf saf dizilenlere.” Maşaallah, lâ havle velâ kuvvete illa billahi’l-aliyyi’l-azîm. Bütün Kur’an-ı Azimüşşân hürmetine. Bütün enbiya, evliya ve elçiler hürmetine. Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahü aleyhi ve sellem) hürmetine. Peygamber Efendimiz’in halifeleri ve en yakın yâranı olan cihar-ı yâr-i güzin (Yüce Allah’ın hoşnutluğu hepsinin üzerine olsun) hürmetine.

“Elif Lâm Mîm.” “Elif Lâm Râ.” “Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd.” “Yâ Sîn. Hikmetli Kur’ân’a andolsun.” “Hâ Mîm. Ayn Sîn Kâf.” “Nûn. Kaleme ve yazdıklarına andolsun.”

Ey Mülkün yegane sahibi olan Hazreti Mâlik! Ey kullarını her türlü tehlikelerden koruyup kurtaran Müncî! Bâkî yalnız Sensin ve Senden gayrı her şey helake mahkumdur. Yarattıklarının şerrinden Allah’ın tastamam (her türlü eksiklikten uzak) kelimelerine (kelâmına, kazasına, icraatına ve kudretine) sığınıyorum.

1 له خواص عظيمة وتأثير بإذن الله في كل علل خصوصا في الوباء.

2 مجموعة الأحزاب، 505 / 2-506

3 Bütün hastalıklar ve özellikle de salgın türünden olanlar için –biiznillah- bu duanın büyük hususiyeti ve tesiri vardır.