Select Page

Cuma Günü Okunacak Dua

دُعَاءٌ يُقْرَأُ فِي يَوْمِ الْجُمُعَةِ

اَللّٰهُمَّ إِنَّا نَسْأَلُكَ فِي يَوْمِ الْجُمُعَةِ بَرَكَةً تُطَهِّرُ بِهَا قُلُوبَنَا وَتَكْشِفُ بِهَا كُرُوبَنَا وَتَغْفِرُ بِهَا ذُنُوبَنَا وَتُصْلِحُ بِهَا أَمْرَنَا وَتُغْنِى بِهَا فَقْرَنَا وَتُذْهِبُ بِهَا شَرَّنَا وَتَكْشِفُ بِهَا هَمَّنَا وَغَمَّنَا ❁ اَللّٰهُمَّ اجْعَلْنَا مِمَّنْ عَفَوْتَ عَنْهُمْ وَرَضِيتَ عَنْهُمْ وَغَفَرْتَ لَهُمْ وَحَرَمْتَهُمْ عَلَى النَّارِ وَكَتَبْتَ لَهُمُ الْجَنَّةَ ❁ اَللّٰهُمَّ إِنَّ هٰذَا يَوْمُ الْجُمُعَةِ فَافْتَحْهُ عَلَيْنَا بِطَاعَتِكَ وَاخْتِمْهُ عَلَيْنَا بِمَغْفِرَتِكَ وَرِضْوَانِكَ وَارْزُقْنَا فِيهِ حَسَنَةً تَتَقَبَّلُهَا مِنَّا وَتُزَكِّيهَا وَتُضَاعِفُهَا لَنَا وَمَا عَمِلْنَا فِيهِ مِنْ سَيِّئَةٍ فَاغْفِرْهَا لَنَا إِنَّكَ غَفُورٌ رَحِيمٌ❁

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ جَهْدِ الْبَلَاءِ وَدَرَكِ الشَّقَاءِ، وَسُوءِ الْقَضَاءِ وَشَمَاتَةِ الْأَعْدَاءِ ❁ اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ زَوَالِ نِعْمَتِكَ وَتَحَوُّلِ عَافِيَتِكَ وَفَجْأَةِ نِقْمَتِكَ وَجَمِيعِ سَخَطِكَ ❁ اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ وَالْبُخْلِ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ ❁ اَللّٰهُمَّ بَلِّغْنَا مَا نَوَدُّ وَاجْعَلْ لَنَا دَعْوَةً لَا تُرَدُّ وَهَبْ لَنَا رِزْقًا لَا يُعَدُّ وَافْتَحْ لَنَا بَابًا إِلَى الْجَنَّةِ لَا يُسَدُّ ❁

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ خَيْرَ الْمَسْأَلَةِ وَخَيْرَ الدُّعَاءِ وَخَيْرَ النَّجَاحِ وَخَيْرَ الْعَمَلِ وَخَيْرَ الثَّوَابِ وَخَيْرَ الْحَيَاةِ وَخَيْرَ الْمَمَاتِ وَثَبِّتْنِي وَثَقِّلْ مَوَازِينِي وَحَقِّقْ إِيمَانِي وَارْفَعْ دَرَجَاتِي وَتَقَبَّلْ صَلَاتِي وَاغْفِرْ خَطِيئَتِي ❁ اَللّٰهُمَّ أَنْتَ الْحَلِيمُ فَلَا تَعْجَلُ وَأَنْتَ الْجَوَاُد فَلَا تَبْخَلُ وَأَنْتَ الْعَزِيزُ فَلَا تُذِلُّ وَأَنْتَ الْمَنِيعُ فَلَا تُضَامُ، وَأَنْتَ اللَّطِيفُ فَلَا يُرَامُ، وَأَنْتَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ❁ اَللّٰهُمَّ آتِ نَفْسِي تَقْوَاهَا، وَزَكِّهَا يَا خَيْرَ مَنْ زَكَّاهَا، أَنْتَ وَلِيُّهَا وَمَوْلَاهَا يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ❁

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مَسْأَلَةَ الْبَائِسِ الْفَقِيرِ وَأَدْعُوكَ دُعَاءَ الْمُفْتَقِرِ الذَّلِيلِ❁ اَللّٰهُمَّ اسْتُرْ عَوْرَتِي وَاقْبَلْ عَثْرَتِي وَاحْفَظْنِي مِنْ بَيْنِ يَدَيَّ وَمِنْ خَلْفِي، وَعَنْ يَمِينِي وَعَنْ شِمَالِي، وَمِنْ فَوْقِي وَمِنْ تَحْتِي، وَلَا تَجْعَلْنِي مِنَ الْغَافِلِينَ ❁ يَا مُشْرِقَ الْبُرْهَانِ، يَا قَوِيَّ الْأَرْكَانِ، يَا مَنْ رَحْمَتُهُ فِي كُلِّ مَكَانٍ، اُحْرُسْنِي بِعَيْنِكَ الَّتِي لَا تَنَامُ وَاكْنُفْنِي بِرُكْنِكَ الَّذِي لَا يُرَامُ ❁ اَللّٰهُمَّ طُمَأْنِينَةً وَنُورًا بِقُلُوبِنَا ❁ اَللّٰهُمَّ أَزْهِرْ عَلَى ضِفَافِ صُدُورِنَا كُلَّ خَيْرٍ ❁ اَللّٰهُمَّ ارْزُقْنَا قُلُوبًا تَتَجَلَّى بِخَشْيَتِكَ، وَنِعَمًا تَدُومُ بِفَضْلِكَ وَأَرْوَاحًا تَهْوَى طَاعَتَكَ وَلِسَانًا لَا يَمَلُّ مِنْ ذِكْرِكَ ❁

اَللّٰهُمَّ فِي يَوْمِ الْجُمُعَةِ أَرْوِ أَمَانِيَنَا بِمَاءِ جُودِكَ وَكَرَمِكَ وَحَقِّقْ لَنَا الْأَحْلَامَ الْمُعَلَّقَةَ وَاجْعَلْهَا جُمُعَةَ خَيْرٍ وَعَطَاءٍ تُزْهِرُ بِهَا أَيَّامَنَا يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ❁ اَللّٰهُمَّ نَسْأَلُكَ أَنْ تَجْعَلَ لِكُلِّ مَنْ يَمُرُّ بِضِيقٍ فَرَجًا وَلِكُلِّ مَهْمُومٍ رَاحَةً وَلِكُلِّ حَزِينٍ سَعَادَةً وَلِكُلِّ دَاعٍ إِجَابَةً وَلِكُلِّ مَرِيضٍ شِفَاءً ❁ اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ سُؤَالَ خَاضِعٍ مُتَذَلِّلٍ خَاشِعٍ أَنْ تُسَامِحَنِي وَتَرْحَمَنِي وَتَجْعَلَنِي بِقَسْمِكَ رَاضِيًا قَانِعًا وَفِي جَمِيعِ الْأَحْوَالِ مُتَوَاضِعًا ❁ اَللّٰهُمَّ وَأَسْأَلُكَ سُؤَالَ مَنِ اشْتَدَّتْ بِهِ فَاقَتُهُ، وَأَنْزَلَ بِكَ عِنْدَ الشَّدَائِدِ حَاجَتَهُ، وَعَظُمَ فِيمَا عِنْدَكَ رَغْبَتُهُ❁

❀❀❀

Özellikle Cuma Günleri Okunacak Bir Dua

Allahım! İçinde bulunduğumuz şu mübarek Cum’a gününde Senden onunla kalblerimizi arındıracağın, kederlerimizi gidereceğin, günahlarımızı silip süpüreceğin, işlerimizi ıslah edip düzelteceğin, ihtiyaçlarımızın yerine bize imkanlar lütfedeceğin, kötülüklerden bizi kurtaracağın ve gamımızı, tasamızı kaldırıp gidereceğin bir ihsan diliyoruz. Allahım! Bizi de affettiğin, kendilerinden razı olduğun, mağfiretinle sarıp sarmaladığın, cennetinle serfiraz kılıp cehennem ateşinden uzak eylediğin kullarından eyle. Allahım! Bugün mübarek Cum’a günüdür. Onu Sana kullukla açıp, Senin bağışlaman ve hoşnutluğuna mazhariyetle kapamaya bizi muvaffak eyle. Bizden kabul buyuracağın, ihlas ve samimiyetle tertemiz işlenmiş ve kat kat sevapla karşılık görmüş iyi ameller ortaya koymakla rızıklandır. Muhakkak ki Sen, çok bağışlayan Gafûr ve merhameti bol olan Rahîm’sin.

Allahım! Belâ cenderesine, bela ağına dûçâr kalmaktan, şekavetin gelip çatmasından, hakkımızda takdir buyuracağın acı kazadan ve davranışlarımızda falso ve fiyaskolar içine girerek hasımlarımızı sevindirmekten yine Sana sığınıyorum. Allahım! Nimetinin zevalinden, afiyetinin değişmesinden, azabının ansızın gelip çatmasından ve her türlü gazabından Sana sığınıyorum. Allahım! Her türlü elem ve hüzünden, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borç altında ezilmekten, insanların kahrına uğramaktan Sana sığınıyorum. Allahım! Sevip istediklerimizle bizi serfiraz kıl. Dualarımızı reddedilmeyen yakarışlar eyle. Bize lâ yühsâ ve lâ yüadd (sayılamayacak kadar bol) mevhibelerde bulun. Ve bizim önümüze hiç kapanmamak üzere Cennet’e götüren bir kapı aç.

Allahım! Hayırlı talepler, hayırlı dualar, hayırlı başarılar, hayırlı ameller, en güzel sevap ve mükafaatlar, hayırlarla dolu bir hayat ve hayırlı bir ölüm ile serfiraz kılınmayı diliyorum Senden. Beni sabit-kadem, sabit-kalb eyle. Terazide ağır gelecek işlere muvaffak kıl. İmanımı tahkike ulaştır. Derecelerimi yükselt. Namazımı, duamı kabul buyur. Hatalarımı bağışla.

Allahım! Sen kullarını işledikleri hatalar yüzünden cezalandırmakta acele etmeyen Halîm’sin. Cimrilik gibi hususlar Yüce Zatı için asla sözkonusu olmayan Cevad’sın. Yücelerden Yüce Azîz’sin ve dostlarına da zillet yaşatmazsın. Bir zarar kastıyla Kendisine ulaşmak mümkün olmayan Azîz ü Kavî’sin. En ince noktalarına kadar her şeyi görüp bildiği hâlde Kendisi bir Mevcûd-u Meçhûl olan, veraların verasında bulunan Latîf’sin. Ve Sen her şeye gücü yeten Kadîr’sin. Ey Âlemlerin Rabbi Allahım! Nefsime takva bahşeyle ve onu temizle; onu temizleyecek olan şüphesiz yalnız Sensin. Sen, onun velîsi ve mevlâsısın.

Allahım! Düşmüş ve muhtaç halde bulunan bir kulun olarak Senden istiyorum ve Sana ihtiyacı olduğunun şuurunda, perişan bir benden olarak Sana yakarıyorum. Allahım! Lütfunla açıklarımı ört, sürçmelerimi bağışla. Önümden ve arkamdan, sağımdan ve solumdan, üstümden ve altımdan gelebilecek tehlikelerden beni muhafaza buyur ve beni gaflete düşenlerden olmaktan koru. Ey hükümlerinin delilleri parlak, temelleri çok sağlam olan! Ey rahmetiyle her yerde olan! Beni de uykudan münezzeh olan görüp gözetmenle koru ve asla dokunulamayan, dokunulup zarar verilemeyen hıfz u sıyanet seralarına al. Kalblerimize itmi’nan ve nur bahşeyle Allahım!

Allahım! Sinelerimizi köşe bucak hayırlarla donat. Allahım! Senin Yüce Zatına karşı saygı ve haşyetle teveccüh eden kalbler lütfeyle bize. Fazl u kereminle hiç kesilmeden hep devam eden nimetler, Sana kulluğa meftun gönüller ve Seni zikretmekten bıkıp usanmayan diller lütfeyle. Allahım! Bu mübarek Cuma gününde Senin cömertlik ve kerem menbalarından akıp gelen sularla bizim arzularımızın susuzluğunu gider. Nicedir askıda duran rüyalarımızı gerçek eyle. Cumamızı hayır ve ihsan günü haline getir, getir ve ey Âlemlerin Rabbi olan Allahım, o ihsanlarınla bütün günlerimizi aydınlık kıl.

Allahım! Dua dua yalvaran kullarına icabet buyur. Yolu darlığa uğramış her kuluna fereç, tasalarla boğuşan kullarına rahat, mahzun olanlara saadet ve hastalıkların pençesinde kıvranan kullarına da şifalar ihsan eyle.

Allahım! Boynumu büktüm, zelil ve perişan bir vaziyette huzuruna geldim. Senden bu mücrim ve muhtaç bendeni bağışlamanı, merhametinle kuşatmanı, takdir buyurduğuna razı ve kanaatkar kılmanı ve her hal ü kârda hep yüzü yerde bir mütevazi kul eylemeni diliyorum. Fakr u zarureti şiddetlendikçe şiddetlenmiş, bu en zor durumda halini yalnız Sana arz etmiş ve gönlünü sadece Senin nezdindekilere bağlamış bir kulun olarak Sana dua ediyor ve Senden dileniyorum.