Select Page

Resûl-i Ekrem (sallallahü aleyhi ve sellem) Efendimiz’e Salât ü Selamlar

Resûl-i Ekrem

Peygamber Efendimiz’e

(sallallahü aleyhi ve sellem)

Salât ü Selamlar

مَنْ عَسُرَتْ عَلَيْهِ حَاجَتُهُ فَلْيُكْثِرْ بِالصَّلَاةِ عَلَيَّ، فَإِنَّهَا تَكْشِفُ الْهُمُومَ وُالْغُمُومَ وَالْكُرُوبَ وَتُكْثِرُ الْأَرْزَاقَ وَتَقْضِي الْحَوَائِجَ.

Kimin ihtiyaçları ve onları karşılamadaki zorlukları artarsa benim üzerime çok salavât-ı şerife getirsin. Çünkü o salât ü selâmlar, tasa, gam ve kederleri giderir, rızkı çoğaltır ve ihtiyaçların karşılanmasına vesile olur.

(Hadis-i Şerif)

Salât ü selam rahmettir, fereç ve mahreç vesilesidir.

Fahr-i Kâinat Efendimiz Hazreti Ahmed ü Mahmud u Muhammed Mustafa’ya çokça salat ü selam getirmek, Cenab-ı Allah’ın hoşnutluğuna ve O Habîb-i Ekrem (sallallahü aleyhi ve sellem)’in şefaatine vesile olduğu gibi aynı zamanda dertlere deva, hastalıklara şifa ve sıkıntılar için de bir necat ve kurtuluş vesilesidir.

Nasıl olmasın ki, her şeyden evvel O (aleyhi efdalüssalavât ve ekmelüttahiyyat) bütün âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Dahası topyekün kainat O’nun yüzü suyu hürmetine yaratılmıştır. O Nebiler Serveri’dir ki, dünyamızı teşrifiyle bütün yaratılmışlar bahtiyar –Süleyman Çelebi merhumun deyişiyle ‘şaduman’- olmuş ve zulmetin, cehaletin sebep olduğu gam gitmiş âlem yeniden can bulmuştur. Evet, M. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin enfes tespit ve ifadesiyle, “O’nun kutlu viladeti (doğumu) bütün varlığın yeniden doğumu sayılır.” O (aleyhi elfü elfi salâtin ve selam) anılınca, kalblerdeki elemler yerlerini bir bir sürûra, huzura terkederler. Ne güzel der Alvarlı Efe Hazretleri: “Rahmet-i Rahman dilersen ey kiram / Ver Muhammed Mustafa’ya çok selam.” Yine o merhuma ait enfes bir söz bu gerçeği pek güzel ortaya koyar: “Medh-i Resûlü oku / Sil kalbdeki elemi.”

Salât ü selam, en makbul bir dua olması ve aynı zamanda salavât-ı şerifelerin yanıbaşında dillendirdiğimiz diğer dualarımızın da kabulüne vesile bulunması yönüyle salgın hastalık zamanlarında da ayrı bir ehemmiyet kazanır. İşte bu mülahazayla ulema ve evliyaullahtan bazıları, taunu yani salgın hastalıkları ve bu türden büyük musibetleri def’ edecek en büyük ve önemli amellerin başında, Nebiy-yi Zişan Efendimiz’e (O’na binler, milyonlar salât ve selam olsun) salât ü selam getirmek olduğunu söylemişler ve bu konuda tahşidatta bulunmuşlardır.1

Ya Rab! Habibin hürmetine, O’nun için okunan salavât-ı şerifeler hürmetine bizi bağışla, dualarımızı kabul buyur ve bela ve musibetleri lütfunla başımızdan sav. Âmin.

Mustafa Yılmaz

Temmuz, 2020

Salât ü Selamlar

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى أٰلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ،

Aكَمَا صَلَّيْتَ عَلَى سَيِّدِنَا إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى أٰلِ سَيِّدِنَا إِبْرَاهِيمَ، إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ ❁

اَللّٰهُمَّ بَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى أٰلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ،

كَمَا بَارَكْتَ عَلَى سَيِّدِنَا إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى أٰلِ سَيِّدِنَا إِبْرَاهِيمَ، إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ ❁

Allahım! Seyyidina Hazreti İbrahim ve ailesine salât ettiğin gibi,

Efendimiz Hazreti Muhammed ve ailesine de salât et.

Muhakkak ki Sen, her bakımdan hamde layık ve şanı yüce olansın.

Allahım! Seyyidina Hazreti İbrahim ve ailesine bereket ihsan ettiğin gibi,

Efendimiz Hazreti Muhammed ve ailesine de bereket ihsan et.

Muhakkak ki Sen, her bakımdan hamde layık ve şanı yüce olansın.

***

الَلّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ وَعَلَى أٰلِ سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ، صَلَاةً تُنْجِينَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ الْأَهْوَالِ وَالْآفَاتِ، وَتَقْضِي لَنَا بِهَا جَمِيعَ الْحَاجَاتِ، وَتُطَهِّرُنَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ السَّيِّئَاتِ، وَتَرْفَعُنَا بِهَا عِنْدَكَ أَعْلَى الدَّرَجَاتِ، وَتُبَلِّغُنَا بِهَا أَقْصَى الْغَايَاتِ، مِنْ جَمِيعِ الْخَيْرَاتِ فِي الْحَيَاةِ وَبَعْدَ الْمَمَاتِ، اٰم۪ينَ يَا مُج۪يبَ الدَّعَوَاتِ، وَالْحَمْدُ لِلهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَ ❁

Allahım! Efendimiz Hazreti Muhammed’e ve ehl-i beytine salât ve rahmet eyle ve o salât ile bizi her türlü korku ve belalardan sâlim kıl. Onunla bütün ihtiyaçlarımızı gider. Bizi bütün günahlardan temizle. Onunla, bizi nezdindeki en yüce derecelere yükselt. Hem dünyada hem de öldükten sonra bütün hayırların en son noktalarına ulaştır. Ey dualara icâbet eden, bizim bu duamızı da kabul et! Hamd, Âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur.

***

اَللّٰهُمَّ صَلِّ صَلَاةً كَامِلَةً وَسَلِّمْ سَلَامًا تَامًّا عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ ۽ الَّذ۪ي تَنْحَلُّ بِهِ الْعُقَدُ، وَتَنْفَرِجُ بِهِ الْکُرَبُ، وَتُقْضٰى بِهِ الْحَوَائِجُ، وَتُنَالُ بِهِ الرَّغَائِبُ، وَحُسْنُ الْخَوَاتِمِ، وَيُسْتَسْقَى الْغَمَامُ

بِوَجْهِهِ الْکَر۪يمِ، وَعَلٰى اٰلِهِ وَصَحْبِهِ ف۪ي كُلِّ لَمْحَةٍ وَنَفَسٍ بِعَدَدِ كُلِّ مَعْلُومٍ لَكَ ❁

Allahım! Kendisiyle içinden çıkılmaz işlerin çözüme kavuştuğu, sıkıntıların dağıtıldığı, ihtiyaçların yerine getirildiği, isteklerin elde edildiği, güzel akibetlere erişildiği ve O’nun kerîm yüzü suyu hürmetine buluttan yağmur indirilmesi için Allah’a yalvarıldığı Efendimiz Muhammed’e, O’nun âl ve ashâbına; Senin tarafından bilinen şeyler adedince, her lahza ve her nefeste en mükemmel bir salât ve tam bir selâm eyle.

***

اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَباَرِكْ عَلىَ سَيِّدِناَ مُحَمَّدٍ وَأٰدَمَ وَنوُحٍ وَإِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى وَمَا بَيْنَهُمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالْمُرْسَلِينَ، صَلَوَاتُ اللهِ وَسَلَامُهُ عَلَيْهِمْ أَجْمَعِينَ ❁

Allahım! Efendimiz Hazreti Muhammed’e, Hazreti Âdem, Hazreti Nuh, Hazreti İbrahim, Hazreti Musa, Hazreti İsa ve bu şanı yüce nebîlerin aralarında gelip geçen bütün nebî ve elçilere (alâ nebiyyina ve aleyhimüsselâm) salât, selâm ve bereket ihsan eyle. Senin salât ve selâmın hepsinin üzerine olsun.

***

اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ، اَلْفَاتِحِ لِمَا أُغْلِقَ، وَالْخَاتِمِ لِمَا سَبَقَ، وَنَاصِرِ الْحَقِّ بِالْحَقِّ، وَالْهَادِي إِلَى صِرَاطِكَ الْمُسْتَقِيمِ، صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَعَلَى أٰلِه۪ وَأَصْحَابِه۪ حَقَّ قَدْرِه۪ وَمِقْدَارِهِ الْعَظِيمِ ❁

Allahım! Kapalı kapıları açan, geçmişe mühür vurup yeni bir sayfa açan, hakka hak ile yardım eden, Senin sırat-ı müstakimine eriştiren Efendimiz Hazreti Muhammed’e, âl ve ashâbına O’nun yüce kadri ölçüsünde salât ü selâm ve bereket ihsan eyle.

***

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى أٰلِه۪ كُلَّمَا اخْتَلَفَ الْمَلَوَانِ، وَتَعَاقَبَ الْعَصْرَانِ، وَكَرَّرَ الْجَدِيدَانِ، وَاسْتَقْبَلَ الْفَرْقَدَانِ، وَبَلِّغْ رُوحَهُ وَأَرْوَاحَ أَهْلِ بَيْتِه۪ مِنَّا التَّحِيَّةَ وَالسَّلَامَ، وَارْحَمْ وَبَارِكْ وَسَلِّمْ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمْ كَثِيرًا كَثِيرًا إِلَى يَوْمِ الْحَشْرِ وَالْقَرَارِ ❁

Ey Yüce Allahım! Geceyle gündüz yer değiştirdikçe; akşamları sabahlar, sabahları akşamlar takip ettikçe; geceler karanlığı, gündüzler de aydınlığıyla yenilenip durdukça ve kutuptaki yıldızlar birbirleriyle karşılaştıkça Efendimiz Hazreti Muhammed’e (sallallahu aleyhi ve sellem) ve aile fertlerine salât eyle. Bizden O’nun mübarek ruhuna ve ehl-i beytinin ruhlarına hediyeler ve selâmlar ulaştır. Haşir günü gelinceye ve ehl-i Cennet, Cennet’te karar kılıncaya kadar Efendimiz’e ve ehline bol bol rahmet ve bereket ihsan eyle.

***

موَلْايَ صَلِّ سَلِّمْ دَائِمًا اَبَدًا

عَلىٰ حَب۪يبِكَ خَيْرِ الْخَلْقِ كُلِّهِمِ

هُو الْحَب۪يبُ الَّذ۪ي تُرْجٰى شَفَاعَتُهُ

لِکُلِّ هَوْلٍ مِنَ الْاَهْوَالِ مُقْتَحِمِ

Yüce Mevlam! Mevcudatın en hayırlısı olan Habîbin’e ebedlere kadar her an salat ve selam eyle. O Habibin ki, yüz yüze geldiğimiz her korku ve endişe karşısında O’nun şefaati ümit edilir.

***

وَصَلِّ اِلٰه۪ي كُلَّ يَومٍ وَسَاعَةٍ

عَلَى الْمُصْطَفَى الْمُخْتَارِ مَا نَسْمَةٌ سَمَتْ

وَصَلِّ عَلَى الْمُخْتَارِ وَالْآلِ كُلِّهِمِ

كَعَدِّ نَبَاتِ الْأَرْضِ وَالرّ۪يحِ مَا سَرَتْ

وَصَلِّ صَلَةً تَمْلَأُ الْأَرْضَ وَالسَّمَآءَ

كَوَبْلِ غَمَامٍ مَعَ رُعُودٍ تَجَلْجَلَتْ

فَيَكْف۪يكَ اَنَّ اللهَ صَلّٰى بِنَفْسِهِ

وَأَمْلَاكَهُ صَلَّتْ عَلَيْهِ وسَلَّمَتْ

İlâhî! Her bir canlı nefes alıp verdikçe ve her gün, her saat o seçkinlerden seçkin Hazreti Mustafa’ya salât eyle. O seçkin kuluna ve bütün âline, yeryüzündeki bitkiler adedince ve rüzgârlar esip durdukça salât eyle. Ona gök gürültüsü ile beraber yağan yağmurlar gibi arz u semayı doldururcasına salât eyle.

Ya Resûlallah! Bizzat Yüceler Yücesi Allah’ın ve meleklerinin salât ve selâm etmesi Senin için kâfidir.

***

الَلّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ، طِبِّ الْقُلُوبِ وَدَوَائِهَا، وَعَافِيَةِ الْأَبْدَانِ وَشِفَائِهَا، وَنُورِ الْأَبْصَارِ وَضِيَائِهَا، وَعَلَى ألِٰه۪ وَصَحْبِه۪ سَلِّمْ ❁

Allahım! Kalblerin tabîb ve devası, bedenlerin afiyet ve şifası, gözlerin nur ve ziyası olan Efendimiz Hazreti Muhammed’e ve âl ü ashâbına salât ve selâm eyle.

***

لِلْوَبَاءِ وَالطَّاعُونِ يُقْرَأُ كَثِيرًا

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا وَمَوْلَانَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى اٰلِ سَيِّدِنَا وَمَوْلَانَا مُحَمَّدٍ صَلَاةً تَرْفَعُ بِهَا عَنَّا الطَّعْنَ وَالطَّاعُونَ، يَا مَنْ ﴿اِذَا اَرَادَ شَيْئًا اَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ﴾ ❁

Veba ve Tauna Karşı Çokça Okunur

Allahım! Seyyidimiz ve mevlamız Hazreti Muhammed’e ve aile efradına salât eyle ve ey, “Bir şeyi dilediğinde O’nun buyruğu, sadece “Ol!” demektir; o da hemen oluverir” mübeccel hakikatinin yegane Sahibi Rabbimiz, o salavât hürmetine bizi ta’n ve taundan (yaralanmaktan ve salgın hastalığa yakalanmaktan) muhafaza buyur.

***

مَنْ دَاوَمَ عَلَى هٰذِهِ الصَّلَوَاتِ فِى اَوْقَاتِ الْوَبَاءِ عَافَاهُ اللهُ

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ فِى الْأَوَّلِينَ، وَصَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ فِى الْاٰخِرِينَ، وَصَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ فِى الْمَلَأِ الْأَعْلٰى اِلَى يَوْمِ الدِّينِ ❁ اَللّٰهُمَّ يَا فَارِجَ هَمِّ ذِى النُّونِ، وَيَا سَامِعَ صَوْتِ هَارُونَ، وَيَا جَامِعَ شَمْلِ يَعْقُوبَ، وَيَا كَاشِفَ ضُرِّ اَيُّوبَ، وَيَا غَافِرَ ذَنْبِ دَاوُدَ، فَرِّجْ عَنَّا الْهُمُومَ، وَاصْرِفْ عَنَّا الْوَبَاءَ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ ❁ وَصَلِّ عَلَى جَمِيعِ الْأَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَلِينَ وَعَلَى نَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ وَاٰلِهِ أَجْمَعِينَ ❁

Her Kim Veba Günlerinde Bu Salavâtı Okursa Cenab-ı Allah Ona Afiyet Verir

Allahım! Evvelkiler içerisinde Efendimiz Hazreti Muhammed’e salât eyle. Sonradan gelenler içerisinde Efendimiz Hazreti Muhammed’e salât eyle. Hesap gününe kadar mele-i a’lâda Efendimiz Hazreti Muhammed’e salât eyle. Ey “Zünnûn” diye tesmiye buyurduğu Yunus Peygamber’in tasasını gideren, Harun (aleyhisselam)’ın nidasını işiten, Hazreti Yakub’daki “dağınıklığı” gideren, Eyyub (aleyhisselam)’a arız olan zararı kaldıran ve Hazreti Davud’u mağfiretiyle sarıp sarmalayan Yüce Allahım! Ey Merhametliler Merhametlisi Rabbimiz! O enbiya-i izama lütufta bulunduğun gibi bize de lütufta bulun ve başımızdaki bu salgın hastalığı uzaklaştırıver. Bunu Senin engin rahmetinden dileniyoruz. Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e, âline ve bütün enbiya-i izam hazeratına salat ve selam eyle ve o salavat hürmetine dualarımızı kabul buyur Allahım!

***

اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى أٰلِه۪ وَأَصْحَابِه۪ بِعَدَدِ عِلْمِكَ وَبِعَدَدِ مَعْلُومَاتِكَ ❁ اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ، وَعَلَى إِخْوَانِه۪ مِنَ النَّبِـيِّينَ وَالْمُرْسَلِينَ، وَعَلَى الْمَلَائِكَةِ الْمُقَرَّبِينَ، وَعَلَى عِبَادِكَ الصَّالِحِينَ مِنْ أَهْلِ السَّمَاوَاتِ وَأَهْلِ الْأَرَضِينَ رِضْوَانُ اللهُ تَعَالَى عَلَيْهِمْ وَعَلَيْنَا أَجْمَعِينَ، لَاسِيَّمَا عَلَى أٰدَمَ وَإِدْرِيسَ وَنُوحٍ وَهُودٍ وَصَالِحٍ وَإِبْرَاهِيمَ وَلُوطٍ وَإِسْمَاعِيلَ ذَبِيحِ اللهِ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَيُوسُفَ وَأَيُّوبَ وَشُعَيْبٍ وَمُوسَى كَلِيمِ اللهِ وَهَارُونَ وَدَاوُودَ وَسُلَيْمَانَ وَيُونُسَ وَإِلْيَاسَ وَالْيَسَعَ وَذِي الْكِفْلِ وَزَكَرِيَّا وَيَحْيَى وَعِيسَى وَأُمِّه۪ مَرْيَمَ وَذِي الْقَرْنَيْنِ وَلُقْمَانَ وَعُزَيْرٍ، وَلَاسِيَّمَا عَلَى سَادَاتِنَا جَبْرَائِيلَ وَمِيكَائِيلَ وَإِسْرَافِيلَ وَعَزْرَائِيلَ، وَعَلَى حَمَلَةِ الْعَرْشِ وَالْكَرُوبِـيِّينَ، وَعَلَى الْكِرَامِ الْكَاتِبِينَ، وَعَلَى سَادَاتِنَا خُلَفَاءِ النَّبِيِّ أَبِي بَكْرٍ وَعُمَرَ وَعُثْمَانَ وَعَلِيٍّ، وَعَلَى عَمَّيِ النَّبِيِّ حَمْزَةَ وَالْعَبَّاسِ، وَعَلَى أَحْفَادِه۪ أَجْمَعِينَ لَاسِيَّمَا عَلَى الْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ وَمُحَمَّدِ بْنِ الْحَنَـفِـيَّـةِ وَزَيْنِ الْعَابِدِينَ وَجَعْفَرَ الصَّادِقِ، وَعَلَى سَيِّدَاتِنَا خَدِيجَةَ الْكُـبْرَى وَعَائِشَةَ الصِّدِّيقَةِ وَأَزْوَاجِهِ الْأُخَرِ، وَعَلَى بَنَاتِه۪ زَيْنَبَ وَرُقَـيَّةَ وَأُمِّ كُلْثُومٍ وَفَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ، وَعَلَى جَمِيعِ أَصْحَابِه۪ مِنَ الْمُهَاجِرِينَ وَالْأَنْصَارِ، وَعَلَى التَّابِعِينَ، وَعَلَى أَتْـبَاعِ التَّابِعِينَ، وَعَلَى الْمُجْتَهِدِينَ الْكِرَامِ وَالْمُفَسِّرِينَ الْعِظَامِ وَالْمُحَدِّثِينَ الْفِخَامِ، وَعَلَى الْأَوْلِيَاءِ وَالْأَصْفِيَاءِ وَالْأَبْرَارِ وَالْمُقَرَّبِينَ، وَعَلَى الْأَقْطَابِ خُصُوصًا عَلَى سَادَاتِنَا عَلِيٍّ وَحَمْزَةَ وَالشَّيْخِ عَبْدِ الْقَادِرِ الْكَيْلَانِيِّ وَالشَّيْخِ أَبِي الْحَسَنِ الْخَرَقَانِيِّ وَالشَّيْخِ الْحَرَّانِيِّ وَالشَّيْخِ عَقِيلٍ الْمَنْبِجِيِّ وَالْإِمَامِ الرَّبَّانِيِّ وَالشَّيْخِ الْكَرْخِيِّ وَأَبِي الْحَسَنِ الشَّاذِلِيِّ وَأَحْمَدَ الْبَدَوِيِّ وَأَحْمَدَ الرِّفَاعِيِّ وَمُحَمَّدٍ بَهَاءِ الدِّينِ النَّـقْشَبَنْدِيِّ وَأُسْتَاذِنَا بَدِيعِ الزَّمَانِ سَعِيدِ النُّورْسِيِّ، وَعَلَى مَنْ لَهُ حُرْمَةٌ عِنْدَ اللهِ تَعَالَى، بِعَدَدِ عِلْمِكَ وَبِعَدَدِ مَعْلُومَاتِكَ أَصْلًا؛ وَعَلَى إِخْوَانِي وَأَخَوَاتِي وَأَصْدِقَائِي وَصَدَائِقِي وَأَحْبَابِي وَأَحِبَّائِي فِي كُلِّ أَنْحَاءِ الْعَالَمِ وَفِي كُلِّ نَوَاحِي الْحَيَاةِ فِي خِدْمَةِ الْإِيمَانِ وَالْقُرْأٰنِ تَـبَعًا ❁ أٰمِينَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ ❁

Allahım! Efendimiz Hazreti Muhammed’e, mümtaz ailesine, seçkin ashâbına ilmin ve mâlûmatın sayısınca salât eyle ve bereket ihsan et.

Allahım! Efendimiz Hazreti Muhammed’e ve O’nun kardeşleri olan nebîlere, mürselîne.. mukarreb meleklere.. gök ve yer ehlinden -onlarla beraber rızana nâil olmak için dua ettiğimiz Senin salih kullarının hepsine.. özellikle de Hazreti Adem, Hazreti İdris, Hazreti Nuh, Hazreti Hûd, Hazreti Salih, Hazreti İbrahim, Hazreti Lût, Zebîhullah Hazreti İsmail, Hazreti İshak, Hazreti Yakub, Hazreti Yusuf, Hazreti Eyyub, Hazreti Şuayb, Kelîmullah Hazreti Mûsa, Hazreti Harun, Hazreti Davud, Hazreti Süleyman, Hazreti Yunus, Hazreti İlyas, Hazreti Elyesa, Hazreti Zülkifl, Hazreti Zekeriyya, Hazreti Yahya, Hazreti İsa ve annesi Hazreti Meryem, Hazreti Zülkarneyn, Hazreti Lokman ve Hazreti Üzeyr’e (alâ nebiyyina ve aleyhimüsselâm)..

Ve Efendilerimiz Hazreti Cebraîl, Hazreti Mîkaîl, Hazreti İsrafîl ve Hazreti Azraîl’e..

Hamele-i Arş’a..

Mukarreb meleklere..

Kerûbiyyûn’a ve Kirâm-ı Katibîn’e..

Allah Resûlü’nün raşid halifeleri Hazreti Ebû Bekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman, Hazreti Ali efendilerimize..

Peygamberimiz’in iki amcası Hazreti Hamza ve Hazreti Abbas’a..

Allah Resûlü’nün ahfâdına.. özellikle de Hazreti Hasan, Hazreti Hüseyin, Muhammed el-Hanefî, Zeynü’l-Âbidîn ve Cafer-i Sâdık hazerâtına..

Annelerimiz Hazreti Hatice-i Kübrâ ve Hazreti Âişe-i Sıddîka’ya ve Efendiler Efendisi’nin diğer pak zevcelerine ve kızları Zeynep, Rukayye, Ümmü Külsüm ve Fatımetü’z-Zehraya..

Ve muhacir ve ensardan bütün ashâb-ı güzîne, tâbiîn ve tebe-i tâbiîn efendilerimize..

Müçtehidîn-i kirâma, müfessirîn-i izâma.. muhaddisîn-i fihâma.. evliya, asfiya, ebrar ve mukarrebîne..

Aktâba ve hususen Hazreti Ali ve Hazreti Hamza efendilerimize..

Şeyh Abdülkâdir-i Geylanî, Şeyh Ebu’l-Hasen el-Harakânî, Şeyh Harranî, Şeyh Menbicî, İmam Rabbanî, Ebu’l-Hasen eş-Şazilî, Ahmed el-Bedevî, Ahmed er-Rufaî, Muhammed Bahâüddin en-Nakşebendî ve Üstadımız Bediüzzaman Said Nursî hazretlerine..

Ve Senin nezd-i ulûhiyetinde kıymeti olan bütün salih kullara ilmin ve mâlûmâtın adedince salât ve bereket ihsan eyle…

Dünyanın dört bir bucağında ve hayatın bütün birimlerinde iman ve Kur’ân meşalesini tutuşturup hep canlı tutmaya çalışan kadın-erkek bütün kardeşlerimize, arkadaşlarımıza ve dostlarımıza da –yukarıda zikrettiğimiz salih kullarına tabî olaraksalât ü selâm eyle ve bereketinle lütufta bulun. Âmîn, ya Rabbelâlemîn!

1 Saadetü’t-Dâreyn, sh. 670