Select Page

Nasr Suresi Duası

دُعَاءُ سُورَةِ النَّصْرِ

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ

﴿اِذَا جَٓاءَ نَصْرُ اللهِ وَالْفَتْحُۙ ❁ وَرَاَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ ف۪ي د۪ينِ اللهِ اَفْوَاجًاۙ ❁

فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُۜ اِنَّهُ كَانَ تَوَّابًا﴾

‏يَا اَللهُ (٣) يَا رَحْمٰنُ (٣) يَا رَحِيمُ (٣) يَا وَهَّابُ (٣) يَا لَطِيفُ (٣) يَا كَرِيمُ (٣). اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ لَا أَسْأَلُ غَيْرَكَ. يَا اَللهُ، أَرْغَبُ إِلَيْكَ وَلَا أَرْغَبُ إِلَى غَيْرِكَ. يَا اَللهُ أَسْأَلُكَ، مُشْبِعَ الْجَائِعِينَ، أَشْبِعْنِي يَا رَبِّي، لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ اِلَّا بِكَ. يَا اَللهُ، ‏بِحُرْمَةِ الدُّودِ الَّذِي دَعَاكَ فِي بَطْنِ الْحَجَرِ وَيَقُولُ “سُبْحَانَ مَنْ لَا يَنْسَانِي فِي بَعِيدِ مَكَانِي. يَا رَبِّي أَنْتَ تَرَانِي وَتَعْرِفُ مَكَانِي وَتَسْمَعُ كَلَامِي وَتعْلَمُ حَاجَتِي.” يَا رَبِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ أَسْمَائِكَ الْعُظْمَى، يَا ذَا الْجَلَالِ وَالْإِكْرَامِ أَنْ تَرْزُقَنِي بِكَرَامَةِ سُورَةِ النَّصْرِ وَبِحُرْمَةِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ رَسُولِ اللهِ (صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) ‏افْتَحْ لِي كُلَّ خَيْرَاتِ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَأَغْلِقْ لِي أَبْوَابَ الْفَقْرِ وَالضِّيقِ بِحُرْمَةِ سُورَةِ النَّصْرِ وَأَغْلِقْ لِي أَبْوَابَ الْبَلَاءِ وَالْوَبَاءِ.

اَللّٰهُمَّ تَقَبَّلْ مِنِّي مَا سَأَلْتُ عِنْدَكَ بِكَرَامَةِ سُورَةِ النَّصْرِ. يَا غَنِيُّ أَغْنِنِي، يَا رَزَّاقُ ارْزُقْنِي، ‏يَا مُعْطِي أَعْطِنِي وَاسْتُرْ عَوْرَتِي فِي سِرٍّ وَعَلَانِيَةٍ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ. بِجَاهِ نَبِيِّكَ الْمُرْسَلِ ارْزُقْنِي رِزْقًا وَاسِعًا مِنْ حَيْثُ لَمْ أَحْتَسِبْ وَمِنْ حَيْثُ أَحْتَسِبُ. لَا أَشْكُو جُوعِي إِلَى أَحَدٍ إِلَّا إِلَيْكَ لِأَنَّ شِفَاءَ جُوعِي عِنْدَكَ وَلَا بِغَيْرِكَ يَا اَللهُ، يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ بِكَرَامَةِ فَاتِحَةِ الْكِتَابِ. وَالصَّلَاةُ وَالسَّلَامُ عَلَى رَسُولِ اللهِ ﷺ.

Nasr Sûresi Duası

Rahman ve Rahîm Allah’ın adıyla.

Yüce Allah’ın yardım ve zaferi geldiği zaman ve insanların kafile kafile Allah’ın dinine girdiklerini gördüğün zaman, Rabbine hamd ile tesbih et ve O’ndan af dile. Çünkü O, tevbeleri çok kabul eden Tevvab’dır.”

[Ya Allah! Ya Rahman! Ya Rahîm! Ya Vehhâb! Ya Latîf! Ya Kerîm! (3 defa)] Ey benim Yüce Allahım! Ben yalnız Seni dilerim, başkasını değil. Ey benim Kerîm Rabbim! Ben sadece Sana rağbet ederim, başkasına değil. Yalnız Seni isterim Allahım! Ey rızka muhtaç kullarını doyuran Rabbim! Rızkınla beni de doyur. Bütün havl ve kuvvet yalnız Senindir. Ey Kerîm Allahım! Bir taşın karnında, en kuytu noktalarda, “Onca uzaklığıma (küçüklüğüme) rağmen beni gören Rabbim Sübhan’dır. Her türlü eksiklikten münezzehtir. Ey Rabbim! Sen beni görüyorsun, yerimi biliyorsun, sesimi işitiyorsun, ihtiyacım da malumundur.” diyerek Sana nida eden kurtçuğu görüp gözeten, rızıklandırıp besleyen Sensin. Allahım! Yüce isimlerin hatırına, ey celâl ve ikram sahibi Allahım! Nasr sûre-i celilesinin kerameti ve Resulullah (sallallahü aleyhi ve sellem)’in mualla konumu hakkı için Senden dileniyorum: Beni de rızıklandır. Dünya ve ahiretin bütün hayır kapılarını benim için de aç. Ve yine Nasr sûre-i kerimesi hakkı için fakr u zaruret kapılarını benim için hep kapalı tut. Bela, veba ve salgın hastalık kapılarını da. Âmin.

Allahım! Nasr sûre-i celîlesi hakkı için Senden dileklerimi kabul buyur. Ey Ganiy-yi Mutlak Rabbim, imkanlar lütfedip beni de iğna buyur. Ey Rezzâk Rabbim, bu bendeni de rızıklandır. Ey çokça veren Rabbim, bu kuluna da ihsanlarda bulun. Rahmetine iltica ediyorum ey Merhametliler Merhametlisi Rabbim ve kusurlarımı örtmeni diliyorum. Bütün âlemlere elçi olarak gönderdiğin Nebiy-yi Zîşan hakkı için Rabbim, beklediğim ve beklemediğim (sürpriz) yerlerden beni rızıklandır. (Muht)açlığımı Senden başkasına şikayet edecek değilim. Yalnız Sana arz ederim zira onun devası yalnız Senin nezdindedir ey Allahım, ey Âlemlerin Rabbi! Kur’an-ı Azîmüşşan’a başlangıç yaptığın Fâtiha sûre-i celilesi hakkı için dualarımı kabul buyur. Salât ve selam Mefhar-i Mevcudat, Fahr-i Kainat Resûl-i Ekrem (sallallahü aleyhi ve sellem) Efendimiz’e olsun. Âmin.