Select Page

Haksız Mahkûmiyetlerin Bir An Evvel Sona Ermesi İçin Okuyabileceğimiz Bir Dua

دُعَاءٌ لِلْخَلَاصِ مِنَ السِّجْنِ

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ يَا مَنْ لَا تَـرَاهُ الْعُيُونُ، وَلَا تُخَالِطُهُ الظُّـنُونُ، وَلَا يَصِفُهُ الْوَاصِفُونَ، وَلَا تُـغَـيِّـرُهُ الْحَوَادِثُ وَلَا الدُّهُورُ؛ يَعْلَمُ مَثَاقِيلَ الْجِبَالِ، وَمَكَايِيلَ الْبِحَارِ، وَعَدَدَ قَطْرِ الْأَمْطَارِ، وَعَدَدَ وَرَقِ الْأَشْجَارِ، وَعَدَدَ مَا يَظْلِمُ عَلَيْهِ اللَّيْلُ وَيُشْرِقُ عَلَيْهِ النَّهَارُ؛ وَلَا تُوَارِي سَمَاءٌ سَمَاءً، وَلَا أَرْضٌ أَرْضًا؛ وَلَا جَبَلٌ إِلاَّ يَعْلَمُ مَا فِي وَعْرِهِ وَسَهْلِهِ وَلَا بَحْرٌ إِلاَّ مَا فِي قَعْرِه۪ وَسَاحِلِهِ؛ اِجْعَلْ خَيْرَ عُمُرِي أٰخِرَهُ، وَخَيْرَ عَمَلِي خَوَاتِمَهُ، وَخَيْرَ أَيَّامِي يَوْمَ أَلْقَاكَ فِيهِ.

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ أَنْ تَجْعَلَ خَيْرَ عَمَلِي آخِرَهُ، وَخَيْرَ أَيَّامِي يَوْمًا أَلْقَاكَ فِيهِ، إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.

اَللّٰهُمَّ مَنْ عَادَانِي فَعَادِهِ، وَمَنْ كَادَنِي فَكِدْهُ، وَمَنْ بَغَى عَلَيَّ بِهَلَكَةٍ فَأَهْلِكْهُ، وَمَنْ أَرَادَنِي بِسُوءٍ فَخُذْهُ، وَأَطْفِئْ عَنِّي نَارَ مَنْ أَشَبَّ لِي نَارَهُ، وَاكْفِنِي هَمَّ مَنْ أَدْخَلَ عَلَيَّ هَمَّهُ، وَأَدْخِلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ، وَاسْتُرْنِي بِسَتْرِكَ الْوَاقِي، يَا مَنْ كَفَانِي كُلَّ شَيْءٍ، اِكْفِنِي مَا أَهَمَّنِي مِنْ أَمْرِ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ؛ وَصَدِّقْ قَوْلِي وَفِعْلِي بِالتَّحْقِيقِ، يَا شَفِيقُ يَا رَفِيقُ، فَرِّجْ عَنِّي كُلَّ ضِيقٍ، وَلَا تَحْمِلْنِي مَا لَا أَطِيقُ، أَنْتَ إِلٰهِي الْحَقُّ الْحَقِيقُ؛ يَا مُشْرِقَ الْبُرْهَانِ يَا قَوِيَّ الْأَرْكَانِ، يَا مَنْ رَحْمَتُهُ فِي كُلِّ مَكَانٍ وَفِي هَذَا الْمَكَانِ، يَا مَنْ لَا يَخْلُو مِنْهُ مَكَانٌ؛ اُحْرُسْنِي بِعَيْنِكِ الَّتِي لَا تَنَامُ، وَاكْنُفْنِي فِي كَنَفِكَ الَّذِي لَا يُرَامُ؛ إِنَّهُ قَدْ تَيَقَّنَ قَلْبِي أَنْ لَا إِلٰهَ إِلَّا أَنْتَ وَأَنِّي لَا أَهْلِكُ وَأَنْتَ مَعِي، يَا رَجَائِي فَارْحَمْنِي بِقُدْرَتِكَ عَلَيَّ؛ يَا عَظِيمًا يُرْجَى لِكُلِّ عَظِيمٍ، يَا عَلِيمُ، يَا حَلِيمُ، أَنْتَ بِحَاجَتِي عَلِيمٌ، وَعَلَى خَلَاصِي قَدِيرٌ، وَهُوَ عَلَيْكَ يَسِيرٌ؛ فَامْنُنْ عَلَيَّ بِقَضَائِهَا يَا أَكْرَمَ الْأَكْرَمِينَ، وَيَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِينَ، وَيَا أَسْرَعَ الْحَاسِبِينَ. يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ، اِرْحَمْنِي وَارْحَمْ جَمِيعَ الْمُذْنِبِينَ، مِنْ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ (صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ)، إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ. اَللّٰهُمَّ اسْتَجِبْ لَنَا كَمَا اسْتَجَبْتَ لَهُمْ بِرَحْمَتِكَ، عَجِّلْ عَلَيْنَا بِفَرَجٍ مِنْ عِنْدِكَ، بِجُودِكَ وَكَرَمِكَ وَارْتِفَاعِكَ فِي عُلُوِّ سَمَائِكَ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ؛ إِنَّكَ عَلَى مَا تَشَاءُ قَدِيرٌ. وَصَلَّى اللهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ، وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِينَ.

***

Haksız Mahkûmiyetlerin Bir An Evvel Sona Ermesi İçin Okuyabileceğimiz Bir Dua

Ey gözlerin göremediği, zanların erişemediği, vasfa kalkışanların âciz düştüğü, hâdiselerin ve akıp giden çağların değiştiremediği; dağların ağırlıklarını, denizlerin hacmini, semadan inen yağmur damlalarının sayısını, ağaçlardaki yaprakların adedini ve üzerine gecenin karanlığının çöktüğü, gündüzün ışıklarının doğduğu her şeyin sayısını bilen; hiçbir semanın diğer bir semayı, hiçbir arzın bir başka arzı; hiçbir dağın karnındakini de, sırtındakini de, hiçbir denizin dibindekini de, sahilindekini de Kendisinden gizleyemediği Allahım! Senden diliyor ve dileniyorum: Ömrümün en hayırlı anını sonu, amellerimin en hayırlısını son amellerim ve günlerimin en hayırlısını da Sana kavuştuğum gün eyle.

Allahım! Bana düşmanlık edene Sen de düşmanlık et.. bana tuzak kurana Sen de tuzak kur.. Benim helâketimi isteyeni Sen de helak eyle.. kötülüğümü isteyeni derdest eyle.. benim için ateş yakıp harlandıranın ateşini söndür.. bana tasa vermek isteyene karşı Sen bana kâfî ol.. beni erişilemez, dokunulamaz sıyanet zırhının içine al.. vikâye edip koruyan örtünle beni gizle. Ey bana her ihtiyacımda yeten Allahım! Dünyevî ve uhrevî bütün işlerimde bana kifayet eyle. Söz ve fiillerimin hep sıdk u sadâkat çizgisinde gerçekleşmesini lütfet. Ey şefkat ve rıfkı nihayetsiz Şefîk u Refîk! Bütün sıkıntıları üzerimden kaldır. Güç yetiremeyeceğim şeyleri sırtıma yükleme. Sen benim Hak ve ilahlığa lâyık yegane İlahımsın!

Ey delilleri parlak, rükunleri kavî olan Allahım! Ey rahmeti her yerde olan, burada da olan! Ey Kendisinin hâzır ve nâzır olmadığı hiçbir yer bulunmayan! Uykudan münezzeh görüp gözetmenle beni de koruyup kolla. Hiçbir şekilde erişilemeyen, dokunulamayan hıfz u sıyanet seralarına beni de al. Kalbim yakinen bilmekte ve inanmaktadır ki, Senden gayri ilah yoktur ve Sen benimle oldukça ben helak olmam. Ey yegane recâ ve ümit kaynağım! Üzerimdeki kudretinle bana merhamet eyle. Ey her büyük iş için kendisinden yardım beklenen! Ey her izafî azamet sahibinin Kendinden yardım ümit ettiği Azîm-i Mutlak! Ey Alîm ü Halîm! Muhtaç olduğum şeyi en iyi bilen Sensin. Beni muradıma ulaştıracak olan da Sensin. Bütün bunlar Kendisine çok kolay olan da yine Sensin. Muradıma nâil olup halâs bulabilmem için bu kuluna ihsanda bulun ey Kerimler Kerîmi, ey Cömertler Cömerdi, ey Âlemlerin Rabbi ve ey hesabı çok hızlı olan! Ne olur, bu günahkar kuluna ve ümmet-i Muhammed (sallallahü aleyhi ve sellem) içinde, onun durumunda olan bütün kullarına merhametinle muamele eyle. Muhakkak ki, Sen her şeye Kâdir’sin.

Yüceler Yücesi Allahım! İcabet buyurduğun kullarının duaları gibi, bizim dualarımıza da rahmetinle icabet buyur. Cömertliğin, keremin ve yüceliğin hakkı için nezdinden bize âcilen fereç gönder, ey Merhametliler Merhametlisi! Şüphe yok ki, Senin sonsuz kudretin her şeye yeter.

Hâtemü’l-Enbiya, Efendimiz Hazreti Muhammed’e ve bütün âl ü ashabına salât ve selam eyle; o salavât hürmetine de dualarımızı kabul buyur Allahım!